Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης: Αποφοίτησαν οι πρώτοι σπουδαστές της Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Δεκ 8, 2022

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, με το βλέμμα στραμμένο στη νέα γενιά ζυθοποιών και βυνοποιών της Ελλάδας, διοργάνωσε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την εκδήλωση με τίτλο «GENERATION EZA», με αφορμή την ολοκλήρωση της τριετούς φοίτησης των σπουδαστών του προγράμματος «Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση». Τη διοργάνωση για την απονομή των πτυχίων στους πρώτους αποφοίτους της Διττής Εκπαίδευσης, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι  του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και εκπρόσωποι κορυφαίων θεσμικών φορέων, ενώ αναδείχθηκαν οι προοπτικές που δημιουργούνται για τους νέους επαγγελματίες του κλάδου για την ελληνική ζυθοποιία, καθώς και η σπουδαιότητα ανάπτυξης ευέλικτων μοντέλων εκπαίδευσης στη χώρα μας, που συνδυάζουν τη θεωρία με την πράξη.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο κ. Αθανάσιος Συριανός, Πρόεδρος της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Για όλους εμάς στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης,  το πρωτοποριακό πρόγραμμα της Διττής Εκπαίδευσης αποτελεί μια πρωτοβουλία ευθύνης για το μέλλον του κλάδου. Σήμερα για τους αποφοίτους μας ολοκληρώνεται ένα ταξίδι τριών χρόνων κατάρτισης και δίψας για μάθηση δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον της ελληνικής ζυθοποιίας». Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο κ. Αθανάσιος Κελέμης, Γενικός Διευθυντής και Μέλος Δ.Σ. Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο οποίος ανέδειξε τις πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου για την εμπέδωση της διττής κατάρτισης και στην χώρα μας, μιας μορφής εκπαίδευσης ιδιαίτερα διαδεδομένης και επιτυχημένης στην Γερμανία. Πέρα από την συνεργασία με την ΕΖΑ για την επαγγελματική κατάρτιση ζυθοποιών, η οποία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, το Επιμελητήριο έχει αντίστοιχες συνεργασίες στο χώρο του Λιανεμπορίου με το Δημόσιο ΙΕΚ Γλυφάδας και στο χώρο του Τουρισμού με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και το Ινστιτούτο Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ).

Ο δάσκαλος των σπουδαστών Γεώργιος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Ποιοτικού Ελέγχου & Έρευνας και Ανάπτυξης Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, παρουσίασε στο κοινό την πρωτοβουλία της Διττής Εκπαίδευσης- το πρωτοποριακό για τη χώρα μας μοντέλο εκπαίδευσης, το οποίο συνδυάζει τη θεωρητική  γνώση με την ενδοεπιχειρησιακή μαθητεία.
Ακολούθησε η απονομή των πτυχίων στους αποφοίτους του προγράμματος, Ηλία Παναγόπουλο και Στέλιο Σφουγκάρη, από τον κ. Αθανάσιο Συριανό.