1989
1996
1998
2003
2011
2012
2013
2015
2017
2018
2019 – 30 χρόνια Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης
2020

1989

Ιδρύεται η εταιρεία ως θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου παραγωγής μπίρας Lowenbrau, με την εξαγορά του εργοστασίου στην Αταλάντη από τον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων.

1996

H Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης (ΕΖΑ) παράγει το πρώτο της ελληνικό σήμα, την PILS HELLAS, αναβαθμίζοντας την ποιότητα της ελληνικής μπίρας, με τη διαδικασία μακράς ωρίμανσης να εξελίσσεται πλέον σε τουλάχιστον 21 μέρες.

1998

H μέχρι τότε κάτοχος του συνόλου των μετόχων της ΕΖΑ, γερμανική εταιρεία, μεταβιβάζει την πλειοψηφία των μετοχών της σε ελληνικά χέρια. Πέντε χρόνια αργότερα η εταιρεία περνα σε 100% ελληνικό ιδιοκτησιακό καθεστώς. Η συμφωνία περιλαμβάνει την άδεια χρήσης των διεθνώς αναγνωρισμένων σημάτων της γερμανικής εταιρείας για την παραγωγή και διάθεση τους στην Ελλάδα.

2003

Η εταιρεία αποκτά ισχυρή παρουσία στο βαρέλι, ένα τμήμα της αγοράς απόλυτα συνδεδεμένο με τους νέους και τον τουρισμό.

2011

H εταιρεία χαράσσει ανεξάρτητη πορεία. Με οδηγό το μήνυμα «Ελληνική Δημιουργία – Ελληνική Πρωτοπορία», δημιουργεί νέα ιδιόκτητα σήματα από αυθεντικές συνταγές και συμμετέχει ενεργά στην αποκεντρωμένη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

2012

Η ΕΖΑ εξελίσσεται σε μια δυναμική εταιρεία και λανσάρει το νέο σήμα της, την BLUE ISLAND, μια μπίρα εμπνευσμένη από το ελληνικό καλοκαίρι.

2013

Πραγματοποιείται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με την είσοδο του fund DAMMA Holdings ως στρατηγικού επενδυτή. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας τα αναπτυξιακά σχέδια της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης αποκτούν νέα δυναμική. Η εταιρεία προχωρά σε επενδύσεις εκσυγχρονισμού της, με στόχο την αύξηση της παραγωγής και την αριστοποίηση της ποιότητάς της. Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης λανσάρει την μπίρα εζα Premium Pilsener, που ανταγωνίζεται με επιτυχία τις καλύτερες μπίρες της αγοράς.

2015

Ολοκληρώνεται η κατασκευή της νέας σύγχρονης μονάδας παραγωγής κουτιού, με στόχο την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης. Η εταιρεία συστήνει στην αγορά τις Odyssey Red και Odyssey White και ταυτόχρονα λανσάρει τις νέες γεύσεις της BLUE ISLAND.

2017

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης παρουσιάζει τη νέα εζα Fine Lager, τη νέα ξανθιά μπίρα που ήρθε για να εδραιωθεί στην κατηγορία της. Η εζα Fine Lager αποτελεί τη νέα ποιοτική ελληνική πρόταση στην κατηγορία των lager beers που έλειπε από την αγορά, και ήρθε να συμπληρώσει με την παρουσία της τη γκάμα των προϊόντων της εταιρείας.

2018

Παρουσιάζεται η νέα εζα Alcohol Free, ως απάντηση στη ζήτηση για μία ποιοτική ελληνική πρόταση, στην κατηγορία των alcohol-free beers. Η εταιρεία λανσάρει την ODYSSEY Dark, προσθέτοντας ένα ακόμα premium «μέλος» στην οικογένεια της ODYSSEY, μία βελούδινη μπίρα, με σκούρο καστανό χρώμα.

2019 – 30 χρόνια Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης

Η εταιρεία εγκαινιάζει σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο το καινοτόμο για την Ελλάδα πρόγραμμα Διττής Εκπαίδευσης για την ειδικότητα του ζυθοποιού – βυνοποιού. Λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου ολοκληρώνεται με επιτυχία νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου δείγμα εμπιστοσύνης των αγορών στις μεγάλες δυνατότητες της εταιρείας, με την είσοδο του επενδυτικού fund DIORAMA. Ένας νέος αναπτυξιακός κύκλος ανοίγει για την εταιρεία που περιλαμβάνει νέες γραμμές παραγωγής, εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων, βελτίωση ανταγωνιστικότητας καθώς και αναβάθμιση εταιρικής διακυβέρνησης.

2020

Ολοκληρώνεται και τίθεται σε λειτουργία η νέα υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής της γυάλινης φιάλης, μια επένδυση που εντάσσεται σε ένα επενδυτικό πλάνο 29.8 εκατ ευρώ, από το 2013.